Stimați profesori, dragi elevi şi părinţi!

Stimați profesori, dragi elevi şi părinţi!

540
DISTRIBUIȚI

”Ziua cunoştinţelor este una dintre cele mai frumoase sărbători, deoarece tendinţa de a cunoaşte este cea care consolidează eforturile tuturor pentru ca adevăratele valori să fie cele care guvernează omenirea.”

Stimați profesori, dragi elevi şi părinţi!

În fiecare an, dragostea şi setea de carte ne adună la un început frumos de toamnă pentru a ne spune ”Bun venit!” la ”Ziua Cunoştinţelor”.

Pentru elevii claselor întâi , prima zi de şcoală este un început, care se asociază cu primul sunet de clopoţel, prima învățătoare, primul ghiozdan şi foarte multe emoţii. Este o lume nouă, plină de tainele învăţăturii şi ale cărţilor. Dragi elevi, în curând veţi păşi pragul instituţiei, mai independenţi, mai plini de demnitate, veţi intra în miraculoasa lume a cunoştinţelor. De azi şi până la 31 mai,  şcoala va găzdui cultul cunoştinţelor, dragostea faţă de tot ce e frumos şi util pentru formarea voastră ca personalitate. Vă dorim un an plin de realizări, calificative bune și foarte bune şi cunoştinţe vaste. Folosiţi raţional orice moment al procesului de studiu, pentru a acumula cunoştinţele necesare, pentru a vă afirma în lumea contemporană şi, în acelaşi timp, pentru a răscumpăra eforturile părinţilor şi dascălilor care vă îndrumă în viaţă.

Dragi absolvenți, asaltați cu îndrăzneală culmele cunoașterii, progresați,  cultivațivă,  afirmațivă  plenar  în  cadrul tuturor activităților educaționale, acumulați lumina înțelepciunii, asimilați cunoştinţe temeinice pentru  a avea rezultate bune și foarte bune la sfârșit de an, perseverați în promovarea valorilor naționale și general-umane, căci voi sunteți stăpânii viitorului!

Stimaţi profesori, Vă exprim în numele Fundației ”M. Eliade” şi al meu personal, urări de sănătate, performanțe, inspirație și rezistență. Vă apreciem mult pentru înţelepciunea şi răbdarea, nobleţea şi onestitatea, sacrificiul şi munca colosală depusă în formarea şi educarea copiilor. Vă mulțumim pentru faptul că , dăruiți zilnic elevilor o părticică esenţială din competenţele, experienţa şi personalitatea Dumneavoastră. Suntem convinşi că înaltul simţ de responsabilitate, nivelul profesionist şi dorinţa Dumneavoastră de a contribui la formarea personalităţii fiecărui copil ne vor ajuta să educăm împreună şi în continuare adevăraţi cetăţeni cu un înalt nivel de intelectualitate şi responsabilitate.Vă mulţumim pentru faptul că ţineţi la prestigiul profesiei. Vă urăm o activitate rodnică şi putere de muncă în acumularea capitalului intelectual al ţării noastre.

Dragi părinţi, Vă felicit cu acest eveniment foarte important în viaţa copiilor Dumneavoastră, dorindu-vă sănătate, în speranța să nu uitați să le oferiți, ori de câte ori va fi nevoie de sprijin, înțelegere, comunicare și apreciere. Vă mulțumesc pentru că  an de an , împreună ne unim eforturile în folosul celor ce sunt pe drumul cunoașterii.

Fie ca anul acesta de învăţămînt să fie unul de bun augur, cu realizări pe potriva aşteptărilor, un an în care valoarea personalității profesorului şi individualitatea copiilor să aducă educaţia în Republica Moldova mai aproape de standardele internaţionale.

 

Vă urez un an academic 2022-2023 cu multe bucurii și împliniri!

Președintele Fundației ”M. Eliade”
Gafton Elena